Gå til innhold
Arkivverket

Erik (1886) og Mette Eline "Malla" (1889) Walaker - søskenpar frå Solvorn i Hafslo - lærarar på Skeie skule i Avaldsnes - veit nokon nøyaktig kva år?


Lars E. Øyane
 Del

Recommended Posts

FT1910 for Skeie skulehus i Avaldsnes syner dette søskenparet (http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01036652003520):

 

Erik Nitter Erikson Walaker, fødd i Hafslo 18.5.1886

 

Mette Eline "Malla" Nitter Eriksdotter Walaker, fødd i Hafslo 9.2.1889

 

Malla døydde 16.5.1913, medan Erik døydde 17.4.1919.  Båe ligg gravlagde i Solvorn i Hafslo, men det går ikkje fram av kjeldene våre om dei døydde i Avaldsnes eller i Solvorn!

 

Er det nokon som kan hjelpa meg med følgjande:

 

* Kva tidsrom arbeidde Erik og Malla som lærarar på Skeie skule - eventuelt på andre skuler - i Avaldsnes?

 

* Er det mogeleg å få stadfest kvar dei døydde?  Er dei innførte i kyrkjebøkene for Avaldsnes?  (ser ikkje ut til å vera skanna...?)

 

Eg takkar so mykje på førehand for alle gode tips!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er i alle fall Mette Eline i lensmannens dødsfallsprotokoll:

 

Kildeinformasjon: Rogaland fylke, Avaldsnes lensmann, Dødsfallsprotokoll (SAST/A-100286/Gga/L0002), 1912-1920, oppb: Statsarkivet i Stavanger.

Merknader: Dødsfallsprotokoll

Permanent sidelenke: http://arkivverket.no/URN:sk_read/51919/13/

 

Vennlig hilsen Richard

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjarteleg takk til Richard for spennande og nyttig innlegg!

 

Eg har freista henta opp dokumentet, men kjem ikkje gjennom.  Det ser ut til å vera blokkert...  Kanskje kjem eg inn seinare?

 

Men uansett, det at dødsmeldingi er i Avaldsnes, bør jo tyda på at ho verkeleg døydde der!?

 

Nok ein kjempetakk for hjelpi!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjarteleg takk til Richard for nytt spennande innlegg!

 

Tja, når eg no fekk fram dødsmeldingi hennar, so ser eg at dødsfallet er meldt av lensmannen i Hafslo!  Dette KAN tyda på at ho likevel døydde i Hafslo, men at ho BUDDE i Avaldsnes?

 

Ikkje so goft å svara på dette so lenge kyrkjebøkene ikkje er tilgjengelege, korkje i Hafslo eller i Avaldsnes...  Sjå likevel følgjande kommentar frå Statsarkivet i Bergen frå i fjor: http://forum.arkivverket.no/topic/190909-d%C3%B8dsfall-i-solvorn-hafslo-1913-og-1919/?hl=%2Berik+%2Bnitter+%2Bwalaker

 

Eg er rådvill...!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har rett, det virker som en svært rimelig tolking at hun døde i Hafslo, og at melding ble sendt til Avaldsnes fordi hun bodde der. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Interessant å høre om tidligere lærere på Skeie skule hvor jeg selv gikk i 7 år. Jeg ser hun døde den 16. mai, og sommerferien kan allerede ha vært påbegynt. Jeg husker vi avsluttet skoleåret før 17. mai flere ganger, på tross av at vi bare gikk på skolen annenhver dag. Men hun var bare 24 år så hun kan ha vært syk og hatt opphold hjemme i Hafslo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjarteleg takk til Richard og Kurt for nye interessante innlegg!

 

Eg er samd i at Mette Eline nok må vera avlidi i Hafslo tross alt, men det hadde vore kjekt å fått dette stadfest gjennom kyrkjeboki for Avaldsnes...

 

Kvar i Avaldsnes ligg forresten denne skulen?  Kva kyrkjesokn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen,

strengt tatt ikke noe nytt, men heller en presisering. ang. folketellingen 1910, Eirik Nitter (FT1910 for Skeie skulehus i Avaldsnes  (http://digitalarkive...f01036652003520)):

I følgende hefte/pdf-versjon av folketellingen, http://xml.arkivverket.no/folketellinger/hefter/1910/11Rogaland/f9101147_hefte.pdf, side 111, er det registert en merknad på linjen under Eirik Nitter: «Merknad E: Overstrøket av teller i alle felt». Ved nytt søk på Eirik Nitter 1900-tellingen i Digitalarkivet, finner jeg Eirik på et annet bosted enne søsteren, fremdeles i Avaldsnes: http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01036652001581 (i hefte/pdf: s. 55). En liten detalj men rett skal være rett.

Vennlig hilsen Richard

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skeie skule ligger på Visnesveien, midtveis mellom den gamle Olavskyrkja ved Karmsundet, og det gamle gruvestedet Visnes, helt ute på Karmøys vestside mot Nordsjøen. Det er idag bare ett kirkesogn i Avaldsnes. Min mor og hennes 10 søsken gikk alle på Skeie skule i perioden 1893 til 1922, så flere av dem har hatt Mette og Eirik som lærere !

 

Idag er Skeie mer kjent som hjemmebanen til 'The Viking Queens', et av landets beste fotballag.

 

Historieinteresserte kjenner til det historiske Avaldsnes, det finnes mye litteratur om stedet, det siste jeg leste var 'Den svarte vikingen' av islendingen Bergsveinn Birgisson.

Endret av Kurt Østbye
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.