Gå til innhold
Arkivverket
turid øidne johansen

lillegården barnehjem

Recommended Posts

turid øidne johansen

Gårdsbestyreren på Lillegården barnehjem i 1919. Noen som vet noe om han? Hjalmar Monrad Halvorsen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Kongsberg

Til Turid Øidne Johansen

 

Det kan være at det finnes litteratur om Lillegården barnehjem hvor det står opplysninger om Hjalmar Monrad Halvorsen, f.eks. på Nasjonalbibliotkets sider: www.nb.no

 

Det kan også være at du kan finne opplysninger om han ved å søke på Digitalarkivet, men for å være sikker på at du finner riktig person trenger du mest sannsynlig flere opplysninger om han, f.eks. fødselsdato og fødested.

 

På våre hjemmesider har vi en oversikt over blant annet barnehjem i vårt distrikt og om vi har kjennskap til om det er bevart arkivmateriale fra institusjonene: http://www.arkivverket.no/arkivverket/Arkivverket/Kongsberg/Kilder/Oversikt-over-barnehjem

Om arkivet etter Lillegården barnehjem står det: "Kommunearkivet i Eidanger har spredte opplysninger om drift av hjemmet og noe dokumentasjon om barnehjemsbarnene. Mer utfyllende dokumentasjon om barnehjemmet finnes ellers i Riksarkivet: Sosialdepartementet, Nytt 1. Sosialkontor A. " Eidanger er i dag Porsgrunn kommune. Kontaktinformasjonen til Porsgrunn kommune finner du her: https://www.porsgrunn.kommune.no/ og for Riksarkivet her: http://www.arkivverket.no/arkivverket/Arkivverket/Riksarkivet. Da det kan kreve større undersøkelser for Riksarkivet for å finne eventuelle opplysninger om Halvorsen kan det være lurt å sende en e-post.

 

Vennlig hilsen

Statsarkivet i Kongsberg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.