Gå til innhold
Arkivverket

lillegården barnehjem


turid øidne johansen
 Del

Recommended Posts

Til Turid Øidne Johansen

 

Det kan være at det finnes litteratur om Lillegården barnehjem hvor det står opplysninger om Hjalmar Monrad Halvorsen, f.eks. på Nasjonalbibliotkets sider: www.nb.no

 

Det kan også være at du kan finne opplysninger om han ved å søke på Digitalarkivet, men for å være sikker på at du finner riktig person trenger du mest sannsynlig flere opplysninger om han, f.eks. fødselsdato og fødested.

 

På våre hjemmesider har vi en oversikt over blant annet barnehjem i vårt distrikt og om vi har kjennskap til om det er bevart arkivmateriale fra institusjonene: http://www.arkivverket.no/arkivverket/Arkivverket/Kongsberg/Kilder/Oversikt-over-barnehjem

Om arkivet etter Lillegården barnehjem står det: "Kommunearkivet i Eidanger har spredte opplysninger om drift av hjemmet og noe dokumentasjon om barnehjemsbarnene. Mer utfyllende dokumentasjon om barnehjemmet finnes ellers i Riksarkivet: Sosialdepartementet, Nytt 1. Sosialkontor A. " Eidanger er i dag Porsgrunn kommune. Kontaktinformasjonen til Porsgrunn kommune finner du her: https://www.porsgrunn.kommune.no/ og for Riksarkivet her: http://www.arkivverket.no/arkivverket/Arkivverket/Riksarkivet. Da det kan kreve større undersøkelser for Riksarkivet for å finne eventuelle opplysninger om Halvorsen kan det være lurt å sende en e-post.

 

Vennlig hilsen

Statsarkivet i Kongsberg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.