Gå til innhold
Arkivverket

Hurdal kyrkjebok gifte og gravlagde frå 1878


Frode Myrheim
 Del

Recommended Posts

Eg kan ikkje sjå at gifte og gravlagde for Hurdal frå 1878 er skanna enno. Kva er årsaken til at det ikkje er skanna, er det at prestekontoret framleis har bøkene?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spørsmålet ditt er flyttet til forum "Spør Statsarkivet i Oslo" som rette vedkommende.

 

Alle ministerialbøker som vi har mottatt fra Hurdal prestekontor, er skannet og tilgjengelige på våre nettsider i Digitalarkivet. Kirkebøker du spør etter, er fortsatt ikke avlevert. Vennligst ta kontakt med kirkekontoret for spørsmål om et eventuelt oppslag.

 

Vennlig hilsen

Jolanta Akre, Statsarkivet i Oslo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svaret fra SAO kan suppleres med følgende:

 

I det visningsprogrammet for kirkebøker vil du enklere enn tidligere kunne søke fram alle kirkebøker som dekker Hurdal sokn. Hvis du deretter følger lenka Innhold for en av kirkebøkene, for eksempel ministerialbok nr. I 7, finner du øverst til høyre ei lenke til kirkebokas oppføring i Arkivportalen. Du vil da se at kirkeboka er en del av arkivet Hurdal prestekontor Kirkebøker i Statsarkivet i Oslo, og at dette arkivet ikke inneholder flere kirkebøker enn de som er skanna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

I henhold til gjeldende regler skal ministerialbøker normalt avleveres til statsarkivene når det har gått 80 år siden siste innførsel.

 

Vi erfarer at enkelte kirkebøker kan ha vært i aktiv bruk gjennom lang tid. Ifølge informasjonen Statsarkivet i Oslo har fått fra sognepresten i Hurdal i 2004, skal den aktuelle ministerialboken (påbegynt i 1870) være ført frem til mai 1970. Den skal inneholde opplysninger om dødfødte, ekteviede, døde/gravlagte, inn- og utflyttede, samt om innmeldte i og utmeldte av statskirken. Opplysninger om ekteviede og døde/gravlagte slutter trolig i 1918 i den omtalte boken og fortsetter i en ny - påbegynt i mars 1918 og ført til desember 1961.

 

Vennlig hilsen

Jolanta Akre, Statsarkivet i Oslo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.