Gå til innhold
Arkivverket

Hvor finnes det materiale, om hvor mange sauer, griser, kyr osv. det var på hver gård?


Svein O. Tislevoll
 Del

Recommended Posts

Hvor finnes det materiale som står hvor mange dyr det var på hver gård, som sauer, griser (svin), kyr, geiter osv., og hvor ofte ble slike opplysninger nedskrevet, finnes det årvisse oppgaver om det på 1800- og 1900- tallet?  I tilfelle, når begynte årvisse oppgaver om dette, og hvordan få tilgang til slikt materiale?

 

V.h. Svein

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jordbruksopplysninger i folketellinger vil ha slike oversikter. Det er godt mulig gårdbrukerne måtte rapportere om husdyrhold årvisst, men dette er ikke noe vi har digitalisert. Det spørsmålet ville jeg stilt til det statsarkiv som oppbevarer kilder for området du er interessert i. 

 

Det var ikke alle folketelingene som spurte etter jordbruksopplysninger og det er også sånn at for noen av tellingene er jordbruksskjemaene gått tapt. Du finner en god beskrivelse av hva hver folketelling inneholder i HISTFORM http://www.rhd.uit.no/histform/index.html

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.