Gå til innhold
Arkivverket
Torgn

Jacob Johnsen og Eva Johansen hvor ble de av , når døde de?

Recommended Posts

Torgn
 

Hvor ble Eva og Jacob av?

Se vedlegg for detaljer.

 

 

Dette er hva jeg vet:

 

Jacob og Eva giftet seg i Chicago i 6.jun 1908 (<https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/N7H2-12B>).I januar 1909,blir deres sønn Anders Eugene født i Norge, så Eva må på et tidspunkt ha returnert til Norge mellom 6 juni 1908 og 6 januar 1909, men jeg kan ikke finne noen oppføringer av henne hvor hun forlater USA eller ankommer Norge. Jeg Finner jeg Eva i 1910 folketellingen i Norge, men ikke Jacob

21 oktober 1910 finner jeg Jacob Johnsen i en passasjerliste for avreise til USA (<http://digitalarkivet.arkivverket.no/gen/vis/8/pe00000001118629>)og tilsvarende passasjerliste for ankomst til New York Den sier at hans bolig er Amerika, han er gift og jobber som bygningsarbeider. Jakobs bror Nils Johan hadde utvandret til USA tidligere og eide en bedrift; Nils J. Johnsen and company - erector of structural steel and iron, og dette var sannsynligvis der Jacob jobbet på denne tiden. Dette selskapet skal ha deltatt i bygging av mange kjente landemerker i Chicago.

 

Jeg har snakket med Jacob`s grandnevø  som bor i New York, og han fortalte meg at Jakob, som han bare kjente som onkel Jack døde på havet, forutsatt at vi snakket om det samme jack / Jacob - som jeg tror vi gjorde 

 

 17 februar 1911 blir deres datter Edith født i Bamble, Norge, så Eva må ha vært i Norge på dette punktet av en eller annen grunn ble ikke Edith døpt før 28. juli 1913, men Edith`s foreldre trenger ikke nødvendigvis å være i live for hennes dåp.

Jeg har sjekket Lokale folketellinger for periodene etter 1910 til 1926. Jeg har sjekket lister over utflyttede for samme periode. Jeg har sjekket kirkebøker, dødslister fra lennsmanskontoret, Maritime Inskripsjoner, siden Norge hadde obligatorisk verving, alle sjømenn var interessantRegjeringen for å holde oversikt over alle seilere, slik at de kunne bli innkalt til tjeneste i tilfelle krig. Alt dette uten noen spor av Jacob og Eva. Dette får meg til å tro at Jacob jobbet på et utenlandsk skip, amerikansk skip og det er derfor jeg ikke fant ham i sjørullene. Ved sin sønn Anders Eugene`s konfirmasjon i 1923 sier kirkeboka at Jakob vst kaptein (sjømann). Selv om Jacob og Eva er nevnt i kirkebøkene ved deres Søns konfirmaszjon trenger de ikke å være i live på dette punktet.

I 1926 reiser Jacob og Eva`s barn til USA, deres næremeste pårørende er påstås å være deres adoptivmor fru Marie Andersen Ringsjø og at deres destinasjon er Chicago hvor deres bestemor og der de fleste av deres slektninger bor. Utifra dette har jeg antatt at Jacob og Eva allerede har gått bort.

 

jacob johnsen.pdf

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ann-Mary Engum

Hei!

 

 

Du bør bruke ditt fulle navn som visningsnavn i stedet for

Torgn

 

:)

 

 

For å endre navnet ditt/visningsnavnet/brukernavnet ditt kan du følge denne framgangsmåten: http://www.arkivverk...re-visningsnavn

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ann-Mary Engum

Greitt med noen lenker.

 

Legger inn dåpen til Edit.

Kildeinformasjon: Telemark fylke, Bamble i Bamble, Klokkerbok nr. I 10 (1901-1919), Fødte og døpte 1913, side 108.
Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=44003&idx_id=44003&uid=ny&idx_side=-113
Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb10311205090113.jpg

 

 

Konfirmasjonen til Edit  Jonsen Ringsjø.

Konfirmert 4 okt 1925.

 

Kildeinformasjon: Telemark fylke, Bamble i Bamble, Klokkerbok nr. I 11 (1920-1935), Konfirmerte 1925, side 139.
Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=1429&idx_id=1429&uid=ny&idx_side=-139
Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20051004050139.jpg

Endret av Ann-Mary Engum

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.