Gå til innhold
Arkivverket
Ole Henrik Ystehede

Olle Slang - Ingedal/Skjeberg 1721 og kobling Lillebye

Recommended Posts

Ole Henrik Ystehede

14. september 1721 døpes Gunild i Skjeberg, far Olle Slang. Gunild passer godt som den siste av Jacob Aasmundsen Lillebyes mange koner (gift 1766 http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20061013030509.jpgmed cautionister fra det jeg tyder som Sørle og Hornnæs).

 

I så fall er hun mor til Aasmund Jacobsen Lillebye som sitter på gården i 1801. Da nevnes Gunild Olsdatter 79 - hans moder enke 1.g. Denne Gunild dør 1808.

 

Mitt spørsmål er om det er noen som kjenner til Ole Slang - eller Slaugen - og hans slekt? Og om det er rett Gunild vi har her.

 

Forøvrig også takknemlig om noen kan kaste lys over Jacob Aasmundsens opphav. Han var underlensmann og gårdbruker, født rundt 1711. Det kan synes som om det er koblinger både til Lillebye og Udengen, men jeg har ikke funnet noen sikker forbindelse.

 

Asmund Jacobsen ble ellers gift med Siri Hansdatter fra Vesttorp i Berg, en åpenbart glemt linje av Erichsen-slekten i Haakon Anker Weels bok Skjeberg-slekter gjennom 300 år.

 

Setter stor pris på om noen har kunnskap om hvem Olle Slang er, og evt. også Jacob Lillebyes herkomst.

 

vh Ole Henrik

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.