Gå til innhold
Arkivverket

Slektsnavnet Ellbro, Trysil


Dag T. Hoelseth
 Del

Recommended Posts

Da jeg tidligere denne uken gikk igjennom kirkebøkene for Trysil for å finne en dåpsoppføring, kom jeg over navnebevillingen til Karl Arthur Antonsen fra Rundfloen. Han fikk i 1950 bevilling til å anta Ellbro som slektsnavn. Den yngre broren Thorleif tok også Ellbro etter hvert, dog uvisst når.

 

Spørsmålet mitt er om noen med kjennskap til enten slekten(e) Rundfloen og Ellbro kjenner til bakgrunnen for Ellbro-navnet? Jeg kan ikke se av Norgeskart.no at det er et sted i Trysil, så det er kanskje konstruert?

 

Jeg har jo puslet en del med navnebevillinger i år - synes det er et artig tema - så funnet i kirkeboken har ført til en liten presentasjon av Ellbro på Slektshistoriewiki ...

 

DTH

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et enkelt søk på nett gir noen personer med navnet, og "opprinnelsen" til dette ligger jo ikke lenger tilbake enn at en direkte henvendelse til noen av dem gir kanskje svar?

Endret av Jon Erik Berg-Hansen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja da, jeg har vært inne på tanken, så jeg skal ikke se bort ifra at jeg vil gjøre det etter hvert. men tenkte det var greit å spørre her også.

 

DTH

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 9 måneder senere...

Hei. Ser at dette innlegget er gammelt, men Thorleif Ellbro var min morfar og jeg heter Ellbro. Det er ikke så mange av oss som heter det. Både Karl Arthur og Thorleif er for lengst døde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

#4 Vet du noe om bakgrunnen for slektsnavnet Ellbro? Og vet du når din morfar tok slektsnavnet Ellbro? Jf. artikkelen om Ellbro-slekten på Slektshistoriewiki.

 

DTH

Endret av Dag T. Hoelseth
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.