Gå til innhold
Arkivverket
Lianne Mares

Informasjon fra Kristiania forhørsrett og meddomsrett

Recommended Posts

Lianne Mares

Hei!

Min tippoldefar Karl Axel Waldemar Kristiansen ble dømt i Kristiania meddomsrett 10/12-1902, til "8 dager på vand og brød". 

Han ble også dømt i Kristiania forhørsrett 22/4-1904, til 6 mnd på Botsen. Der har jeg fått fangekartotekkortet og karakterkortet/protokollen fra Botsfengselet, men de hadde ikke selve domsakten eller noe særlig informasjon om tiltalen eller saken forøvrig.

Kan dere hjelpe med noe videre informasjon om disse sakene? 

 

Mvh Lianne

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Odd Halvorsen

Å finne domsakter kan være svært tidkrevende, for tidkrevende for et forum som dette, Vi ser av politiets domsjournal for saken fra 1904 (domsnummer 321/1904) at domsaktene inklusive eldre akter ble sendt Botsfengslet samlet for Axel Alfred Andresen og din Karl Axel. Men det ser ut til at det senere ble nye saker på Axel Alfred Andresen, og dermed har vel aktene vandret videre.  Fra Oslo tingretts arkiv vedlegger vi kopi av dommene fra 1902 og 1904 a.pdf

 

 

Vennlig hilsen Odd Halvorsen, Statsarkivet i Oslo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lianne Mares

Å finne domsakter kan være svært tidkrevende, for tidkrevende for et forum som dette, Vi ser av politiets domsjournal for saken fra 1904 (domsnummer 321/1904) at domsaktene inklusive eldre akter ble sendt Botsfengslet samlet for Axel Alfred Andresen og din Karl Axel. Men det ser ut til at det senere ble nye saker på Axel Alfred Andresen, og dermed har vel aktene vandret videre.  Fra Oslo tingretts arkiv vedlegger vi kopi av dommene fra 1902 og 1904 attachicon.gifa.pdf

 

 

Vennlig hilsen Odd Halvorsen, Statsarkivet i Oslo

 

Dette var jo masse nyttig informasjon, akkurat det jeg håpet på. Tusen takk, og takk for veldig raskt svar!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.