Gå til innhold
Arkivverket
Hans Egil Hansen

Finlands hvite rose orden

Recommended Posts

Hans Egil Hansen

jeg kom idag over to personer som fikk denne ordenen som ridder. Begge fra Hammerfest. Begge fikk før 1935. Er det mulig å si noe om hvorfor folk fikk denne ordenen, var den "vanlig"?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ann-Mary Engum

    Hvite rose orden

 
 
Også kjent som
Finlands Vita Ros' Orden

Hvite rose orden, finsk ridderorden, innstiftet av daværende riksforstander, friherre Carl Gustaf Mannerheim 28. jan. 1919, på årsdagen for frihetskrigens utbrudd. Ordenen er inndelt i fem klasser: storkors, kommandører av første og annen klasse, riddere av første og annen klasse. Til ordenen er dessuten knyttet Finlands Vita Ros' Tecken og Finlands Vita Ros' Medalj, begge i to klasser. Storkorsinnehavere kan som en spesiell utmerkelse tildeles ordenens kjede, som også bæres av Finlands president som ordenens stormester. Ordenskorset, som er et hvitemaljert georgskors i gull, bæres i et mørkeblått, vatret bånd. Som belønning for tapperhet i felt kan ordenen tildeles med sverd. Ordenens motto er Isänmaam hyväksi, Til fedrelandets gagn.

https://snl.no/Hvite_rose_orden

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Sigmund Hope

Ordene har vore nytta til å heidra mellom anna konsuler for deira arbeid. Tildeling (av dei lågare gradene) til nordmenn har nok ikkje vore uvanleg, særleg ikkje før opprettinga av Finlands løves orden (1942).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.