Gå til innhold
Arkivverket

Hjelp til å tyde underskrift


L.A. Lomheim
 Del

Recommended Posts

Det er trolig enklere med litt kontekst.

 

Om større deler, eller aller helst hele dokumentet kan gjøres tilgjengelig, så vil sjansen øke betraktelig for å kunne gjøre en rett transkripsjon.

 

Mvh Are

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er fortsatt slik at hvis mer av det nevnte brevet ble gjort tilgjengelig, så ville det være mulig å mene noe om hvilken funksjon vedkommende underskriver hadde.

 

Om brevet er fra et offentlig kontor eller et firma, så kan trolig underskriveren knyttes til dette kontor eller firma. Det er kanskje et brevhode eller andre adresseelement tilgjengelig. Saksforholdet i seg selv vil kunne hjelpe. Hvem er brevet skrevet til og hva dreide saken seg om. Kanskje er innholdet sensitivt, men da vil det også være vanskelig å løse tydeproblemet i offentlighet med alle hjelpemidler tilgjengelig.

 

Det eneste som fremgår noenlunde ubesværet, er at brevet er datert Bergen 16. februar (19)46. Etternavnet bør kunne være Lind heller enn Lund, men uten nødvendig kontekst og øvrig sammenheng, så vil tolkningene fortsette å bære preg av pur gjetting.

 

Mvh Are

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Takker så mye for all hjelp! Jeg ønsket først og fremst en "pur gjetting" (dvs. lesing), nettopp uten påvirkning av kontekst, med unntak av årstall (alle tidsperioder har "sin" skrivemåte). Det var en Ove Lind som var ansatt i skipsmeglerfirmaet F. Dale & Co, og han drev således med skipsfart/spedisjon, men saken her handler mer om motstandsarbeid under krigen, herunder "nordsjøfart". Underskriften er fra en bekreftelse i boken Hans. A. Helle, "En liten beretning fra krigens dager", side 108, se: http://www.nb.no/nbsok/nb/53c6e5abdaa88b8a0462a9ff257932a6?index=1#109

 

Men det er ikke sikkert at dette er Ove Lind sin underskrift, så jeg er takknemlig for også andre forslag!

 

 

Mvh Leif A.L.

Endret av L.A. Lomheim
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.