Gå til innhold
Arkivverket
Anne Hildrum

Kirkebøker for Høylandet, Harran, Trones og Røyrvik

Recommended Posts

Anne Hildrum

Disse er skannet frem til og med 1879. Er de senere kirkebøkene innlevert Statsarkivet, men enda ikke skannet, eller er de ikke innlevert enda?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Solrun Hommedal

Hei

 

Viser til spørsmål om kirkebøker. Så langt vi kan se har vi ikke mottatt ministerialbøker fra området Grong (Trones og Røyrvik) lenger frem enn til 1879. Vi har mottatt ministerialbøker fra enkelte sogn i Overhalla prestegjeld frem til 1924, men det ser ikke ut til å gjelde for Overhalla/Høylandet. Fra Grong prestegjeld har vi mottatt ministerialbøker frem til 1926, men det er kun for hovedsognet og ikke for anneksene. Når vi mottar kirkebøker blir de skannet mer eller mindre fortløpende, men det tar tid å indeksere dem osv.. Det tar derfor tid fra de kommer inn til oss til de er tilgjengelige på digitalarkivet. Vi kan motta klokkerbøker nesten med en gang de er utskrevet, men for ministerialbøkene så skal egentlig siste innførsel være 80 år før de kommer inn til oss. Det vil derfor ofte kunne være tilfeller der vi mangler ministerialbøker for godt over 100 år. Anbefaler at du kontakter kirkekontoret for å høre om de kan hjelpe deg. Det kan også tenkes at sognegrensene har blitt endret, slik at du må se i kirkebøker fra et annet sogn. Du finner oversikt over hvilke sogn som har dekket hvilke områder her: http://www.arkivverket.no/arkivverket/Bruk-arkivet/Slekt/Hovedkilder/Kirkeboeker/Soknehistorikk/Nord-Troendelag

 

 

Med hilsen

Solrun Hommedal

Statsarkivet i Trondheim

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anne Hildrum

Ja, det er nå ikke så lett å kontakte kirkekontorene ettersom de sjelden gidder å svare. Men jeg skal gjøre et forsøk.

Jeg vet godt hvilke sogn disse kirkebøkene hører under, så her er det ikke noen andre å se i.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.