Gå til innhold
Arkivverket

Lars Johansen Schulerud (Skullerud)


Henrik Schulerud Øyen
 Del

Recommended Posts

Hei!

 

Jeg prøver å finne ut når min 2xtippoldefar Lars Johansen Schulerud døde. Siste spor etter ham er en Føderådskontrakt fra 22 mars 1836, i forbindelse med at han overdrar gården Digerud (Gnr 29 Bnr 11) i Vinger (Kongsvinger Leir), til sin svigersønn Kjøstel Engebretsen.

 

Lars sin kone, Catrine Bastiansdatter Hals, dør på Korperud i Åmot (Rena) i 1848, og på det tidspunkt skal Lars allerede ha vært død en tid. 

 

Jeg har lett gjennom alt av kirkebøker for Vinger på nett, men kan ikke finne noen dødsmelding på Lars i perioden 1836 -1848.

 

Jeg vet heller ikke når og hvor Lars var født, han innvandret fra Sverige til Austmarka, antagelig en gang rundt 1790-tallet. I folketellingen fra 1801, heter han bare Lars Johansen, og alder oppgitt til 31 år. Han tok navnet etter gården Skulerud/Skullerud, i Austmarka. Senere kjøpte han Digerud ved Kongsvinger.

 

Med vennlig hilsen

Henrik Schulerud Øyen

 

Endret av Henrik Schulerud Øyen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har undersøkt dødsfallsmeldingen til Cathrine Schulerud i arkivet etter Sør-Østerdal sorenskriverembete fra 1848. Den inneholder kun opplysning om hennes navn og alder.

Vi har også undersøkt om det har vært noe skifte på gårdene Schulerud og Digerud i Vinger, samt Korperud i Åmot, som eventuelt kunne inneholde opplysninger om Cathrine og Lars Schulerud. Vi kan ikke ut fra våre registre se at det har vært noe skifte i disse tilfellene. Vi har for øvrig ikke andre holdepunkter for videre undersøkelser i arkivene våre for å finne opplysninger om Lars Johansen Schulerud. Vi foreslår at du legger ut en forespørsel på Brukernes eget forum.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar. Det synes som det er vanskelig å finne ut av dette. Kunne dere likevel sjekke en oppføring i kirkeboken som kunne

være Lars Johansen Schulerud. I så fall med mangelfullt navn. Det er nummer 3 under årstallet 1844.

 

Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=9135&idx_id=9135&uid=ny&idx_side=-401

 

 

Med vennlig hilsen

Henrik Schulerud Øyen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har ikke dødsfallsmeldinger fra Vinger og Odal sorenskriverembete fra tidligere enn 1848. Heller ikke arkivet etter lensmannen i Kongsvinger har dødsfallsprotokoller fra så tidlig periode. Kirkebokinnførselen du viser til, opplyser at Lars Johnsen er husmann (”Hmd”) og enkemann (”Enkmd”), bosatt på Mellem. Det kan derfor være denne Lars Johnsen som er nevnt i Vinger bygdebok bind 1 (Lillevold, 1972) side 83 under husmannsplassen Mellem søndre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.