Gå til innhold
Arkivverket

Forsvinner nå skillet mellom de ulike typene sidelenker?


Stig Nyberg
 Del

Recommended Posts

 

Er det fremdeles et skille mellom permanente og temporære sidelenker i den nye løsningen for scannede kirkebøker, eller er alle nå permanente?

 

- Stig N.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det fremdeles et skille mellom permanente og temporære sidelenker i den nye løsningen for scannede kirkebøker, eller er alle nå permanente?

 

- Stig N.

 

Du vil ikke lenger oppleve at lenkene i adressefeltet "dør" og gir feilmelding etter kort tid, men lenkene i adressefeltet er likevel ikke permanente i den forstand at vi garanterer at de viser samme innhold for all fremtid.

 

Lenkene i adressefeltet er bygd opp med to tall .../x/y, der x er kildens ID i Digitalarkivet og y er bildets nummer i kildens bildesekvens. Men hvilket bilde som er bilde y i bildesekvensen til kilde x kan endre seg over tid, for eksempel ved at vi legger til bilder av sider/oppslag som mangler, eller at vi finner at bilder er feil sortert osv. (De permanente sidelenkene i de gamle løsningene er, på ulikt vis, bygget opp på denne måten, men det forhindrer oss nettopp fra å kunne legge til bilder, sortere rekkefølgen osv.)

 

Du skal derfor bruke "brukslenke for sidevisning", som tilsvarer den gamle "permanent sidelenke". "Brukslenke for sidevisnining" er i praksis et bildesøk i vår database, som viser det konkrete bildet i den kilde x og i den posisjon y det til enhver tid befinner seg.

 

Vi fryser den gamle databasen, slik at alle "permanente sidelenker" vil bli omdirigert til riktig visning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.