Gå til innhold
Arkivverket
Thomas Hansen

Innsatt ved Kristiania Botsfengsel 1900

Recommended Posts

Thomas Hansen

Jeg mistenker at denne personen kan være mannen til min fars grandtante, og lurer på om det er mulig å finne flere opplysninger om hvorfor og hvor lenge han satt inne ved Kristiania Botsfengsel: http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01037045106393

 

Han heter altså Hans Oskar Olsen og er registrert ved Botsfengselet i folketellingen i 1900. Jeg har også søkt etter ham i registeret til fangefotoalbum, men der står det dessverre at bilde mangler: http://digitalarkivet.arkivverket.no/nn-no/gen/vis/84/pc00000000327973

 

Er det mulig å finne ut mer om bakgrunnen for fengslingen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Odd Halvorsen

Arkivet etter Botsfengslet befinner seg altså i Riksarkivet. For å finne frem til opplysninger om hva Hans Oskar Olsen satt inne for, kan man også undersøke i arkiver etter påtalemyndighet, politi og domstoler. Da hadde det vært nyttig først å ha informasjon om hvor saken kom opp. Statsarkivet i Oslo har slike arkiver fra myndigheter i Oslo, Akershus og Østfold.

 

Vennlig hilsen Odd Halvorsen, Statsarkivet i Oslo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Thomas Hansen

Takk for svar. Google Books har indeksert en del utgaver av Norsk Retstidende, og der kan det se ut til at dommen mot ham falt i 1898, mest sannsynlig i Østfold. Jeg tar kontakt med Riksarkivet pr e-post og hører om de kan hjelpe meg med Botsfengselet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.