Gå til innhold
Arkivverket
Geir K Eide

Skifte etter Christian Halvorsen Svenkerud, Våler død 2.4.1886

Recommended Posts

Geir K Eide

Jeg har forsøkt å finne skiftet etter Christian Halvorsen Svenkerud. Død 2.4.1886 i Våler Hedemark.

Det er kun sønnen Sigvart f. 1847 jeg gjerne skulle vite mer om. Finner han ikke blant hverken utflyttede eller døde tom 1875.

 

Mvh

 

Geir Kristian Eide

Endret av Geir K Eide

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Hamar

Vi har ikke kunnet finne noe skifte etter Christian Halvorsen Svenkerud i Våler i 1886 innenfor en tidsavgrenset undersøkelse, selv om det i dødsfallsprotokollen i arkivet etter Solør sorenskriverembete (tingrett) står ”Noget at skifte”.

 

Ved et søk på Nasjonalbibliotekets nettsted får vi treff på Sigvard Svenkerud i to bøker. Den ene er Hamar borgerbok av Arvid Østby, utgitt i 1943. I privatarkivet etter Arvid Østby er Sigvard Svenkerud oppgitt som død i 1886. Du finner ham oppført i Vang/Hamar kirkebok som død i 1886.

 

Den andre boka hvor Sigvart Svenkerud er nevnt er Feirings historie bind IV, av Maja Tosterud, utgitt i 1986 (side 252-253).

 

I dødsfallsprotokollen i arkivet etter Hamar byfogd og byskriverembete oppgis at ”Ungkarl Maskiningeniør Sigvart Chr. Svenkerud, 38 Aar gl.” døde 17.09.1886. ”Arvingerne ere alle myndige”. ”Intet at arve”. ”Døde paa Hamar Sygehus paa Gjennemreise”.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Geir K Eide

Mange tusen takk for raskt og informativt svar. Selv om det ser ut til å være en del blaing for å finne skiftet, har dere gitt meg den informasjonen jeg søkte.  :)

 

Mvh

 

Geir Kristian Eide

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.