Gå til innhold
Arkivverket
JanMKeus

Karen Marie Olsdatter som kalte seg Horn

Recommended Posts

JanMKeus

Karen Marie Olsdatter ble i 1841 født i et utenomekteskapelig forhold mellom styrmann og ungkar Halvardus Olaus Olsen og pigen Anne Margrethe Iversdatter. Da hun ble konfirmert i 1856 er foreldre gift. Nu er faren arbeider og heter Haldor Olsen. (Døpte Larvik 1815-1847, folio 84, post 5)
Karen Marie ble i 1868 gift med brennevinforhandler i Larvik Haldor Hansen (1842-1885). De fikk fire barn mellom 1870-1881.

Senere i livet begynte hun å kalle seg Karen Marie Horn. Det eneste kontaktpunkt med familien Horn (fra Langestrand) er de to Horn-personer som  flere ganger opptrer som faddere ved dåp av barna hennes. Hans Martin Horn og Otto Horn.
Styrmann Hans Martin Horn (f 1817) ble i 1849 gift med jordmor Anne Margrethe Hansdatter (f 1815 i Slemdal/Siljan), datter av Masmester ved Moholt Værk Hans Iversen. Hun ble gammel og lever i 1891 fortsatt i Langestrand som enke og jordmor.
 

Spørsmålet er hvorfor og hvordan kunne Karen Marie Olsdatter, gift Hansen begynne å kalle seg (Madame) Horn, uten at Horn familie protesterte?
De var jo tilstede under dåpen.

Og hvem var Halvardus Olaus/Haldor Olsen og Anne Margrethe Iversdatter??

Jeg har pløyet gjennom kirkebøkene for Larvik og Langestrand, sett på folketellinger i de omliggende fylker. Men finner dem ikke der. Kom de utenbys fra?

Jeg håper noe kan gi meg veiledning hvor jeg skal søke.

Hilsen

JanM 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.