Gå til innhold
Arkivverket
Lars E. Øyane

Kolonnekøyring i Word på Mac? - Teknisk hjelp?

Recommended Posts

Lars E. Øyane

Dette emnet høyrer vel strengt tatt ikkje heime her i Brukarforum, men eg veit ikkje kvar eg elles skal venda meg...  Og eg går ut ifrå eg ikkje er åleine om dette problemet...

 

Eg held på med redigeringi av ei ordliste/dictionary til bygdeboki mi, og so lenge teksten ikkje skal formaterast, går det greitt, men når kolonnane skal «justifiserast», d.v.s. at teksten i til dømes høgre kolonne skal «sentrerast» med rett venstre- OG høgremarg, at får eg vanskar.

 

Eg takkar so mykje på førehand for alle gode tips!

 

PS: Kanskje er det nokon som har lyst til å «prøva seg», so sender eg gjerne over nokre linjer til «test»...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Judith P Abrahamsen

Det første store spørsmålet er selvfølgelig: hvilken Word-versjon har du? (Selv bruker jeg heller Nisus Writer Pro enn Word, men det er nå en annen sak.)

 

Litt usikker på om jeg forstår hva du prøver å få til. Du har to kolonner med tekst? Venstrekolonnen består av oppslagsord og høyrekolonnen av ordforklaring? Bruker du tabulatoroppsett, tabelloppsett eller kolonneoppsett for å få til de to kolonnene?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Niels Hegge

Jeg bruker heller ikke Word, LibreOffice er bedre sier en del som gjør sånt som skall publiseres. Men, det jeg gjorde når jeg brukte Word og skulle ha flere kolonner var å skrive det i tabeller. Jeg legger med et eksempel med en tabell. Første raden overskrift, så brødtekst under. Det er enkelt å endre kolonnebredde, høyden justeres avhengig av antall rader. Jeg har med linjene rundt, de kan man enkelt skjule. Send meg en PM om du vill ha mer info.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Asbj. Arnestad

Eg held på med redigeringi av ei ordliste/dictionary til bygdeboki mi, og so lenge teksten ikkje skal formaterast, går det greitt, men når kolonnane skal «justifiserast», d.v.s. at teksten i til dømes høgre kolonne skal «sentrerast» med rett venstre- OG høgremarg, at får eg vanskar....

 

Jeg er litt usikker på hva du mener, men prøver meg allikevel. Jeg bruker riktignok ikke Mac og vet ingen ting om den. Jeg bruker selv en gammel versjon av Word på PC og den er i tillegg en engelskspråklig versjon, så jeg vet ikke alltid hva ting kalles i den norske versjonen.

 

Det finnes en meny for å formatere avsnitt. Du kan markere et avsnitt eller ei hel kolonne slik at all markert tekst får samme format. I menyen finnes valget Alignment (Justering). Hos meg er det mange mulige valgmuligheter. Ett av disse er Centered. Det skal du IKKE velge, men derimot velge Justified. Hva dette valget heter i en norsk versjon vet jeg ikke. Om du allerede har brukt dette valget og det ikke virker, er det trolig en programmeringsfeil i Mac-versjonen.

 

Mvh. Asbjørn

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Niels Hegge

Hei,

Jeg har hatt kontakt med Lars og løst problemet. Valgte å konvertere teksten til tabell og formaterte sellene så det passer.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lars E. Øyane

Hjarteleg takk til Judith, Niels og Asbjørn for innlegg og ein særleg stor takk til Niels for å ha finne ei framifrå løysing på denne «kolonnekøyringi»!  Eg er svært godt nøgd med resultatet!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.