Gå til innhold
Arkivverket
Cecilie Simon

Skifte etter Britha Olavsdatter Dagestad (Voss) 1654?

Recommended Posts

Cecilie Simon

I ”Vossaboki 4” av Lars Kindem om gården Dagestad (Voss), står det at det var skifte etter Britha Olavsdatter i 1654, og at hun etterlot 9 barn. 6 barn med Bjarne Jørgensen og 3 med Anders Jonsen. 

Men så vidt jeg klarer å skjønne så gifter hun seg med Anders Jonsen rundt 1659 og alle barna med ham er født etter dette. Jeg tror derfor at datoen 1654 kan være (antatt?) dødsdato til Bjarne og at Britha døde senere.

Jeg har ikke funnet skiftet etter henne. Skifteprotokollen starter ikke før i 1695 og jeg finner ingenting i aktuelle tingbøker. Jeg antar derfor at skifte finnes i et eller annet arkiv eller i privat eie. Er det noen som kjenner til dette skifte og om det er mulig å vite når det er fra og hva det står i det. Finnes det eventuelt noen henvisninger til skiftet i annen aktuell litteratur?

 

Cecilie

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.