Gå til innhold
Arkivverket
Aslak Smedal

Beata Marthea Nilsdatter får et uægte barn med Hans Kristian Kristiansen som het Klara Karine Kristiansen i Land i Oppland.

Recommended Posts

Aslak Smedal

Klara Karine Kristiansen f. 23.10.1880

Se nr 61

Kildeinformasjon: Oppland fylke, Nordre Land, Ministerialbok nr. 2 (1872-1881), Fødte og døpte 1881, side 90. 
Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_r6127&idx_id=6127&uid=ny&idx_side=-93

 

Mor: Berte Marthea Nilsdatter (42 aar) det vil si født ca 1838. Spørsmålet er om hun er født i Land eller et annet sted i Oppland.

 

Hans Kristian Kristiansens familie omtales nærmere i denne tråden: https://forum.arkivverket.no/topic/201418-hva-heter-foreldrene-til-hans-kristian-kristiansen-f-1822-i-land-i-oppland-og-hva-med-deres-aner/

 

 

Hjelp og tips mottas med takk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Erik Hov

Denne Beata Martea Nilsdatter var født i 1842 og faren var født i 1859 ifølge boka så det er ikke hvor gamle de var som står ,men fødselsåret!. Beata Martea var først gift i Nordre Land i 1869 med Johan Pettersen http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=8981&idx_id=8981&uid=ny&idx_side=-163men her har faren fått navnet Nils Harstad og ikke Nils Syversen. Klara Karine ble hvertfall senere gift med Peder Andreassen Løkken i Gjøvik.

Beate Mathea som var født på Erstadeie i Torpa ,Nordre Land 20-9-1842 og mannen Johan (som jeg ikke har funnet død) fikk 4 barn sammen før Johan døde og Beate fikk Klara Karine med Kristian Kristiansen Rønningen (som jeg har ham som i slektsprogrammet mitt). Berte som var gift med Hans Kristian Kristiansen var etter det jeg har den samme som Berte Nilsdatter Roterud ,født 1834 på Roterud under LIlle Aadnes ,Søndre Land og at hun og Hans kristian hadde 8 barn. 


en annen ting.....den Beate Martea Nilsdatter var født 20-9-1842 på Erstadeie i Nordre Land og i 1900 og 1910 bodde hun på Løvlistuen i Vardal. Men kan ikke se at hun noensinne var gift med Hans kristian Kristiansen f 1822. Hun fikk bare barn med en med ca samme navnet. Er evl derfor du ikke har funnet giftermålet? Kona til Hans Kristian ,Berte Nilsdatter f 1834 var jo 8 år eldre enn mora til Klara Karine. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.