Gå til innhold
Arkivverket
Anne Jansen Backsæther

Hvilken kirke Nedre Stjørdal 1871-1879?

Recommended Posts

Anne Jansen Backsæther

Takk for linken. 

'Ved kgl.res. 28.7.1849 ble Stjørdal prestegjeld delt, og Nedre Stjørdal prestegjeld kom til å bestå av Værnes (Stjørdal) hovedsokn og anneksene Lånke og Skatval. Prestegjeldet fikk en sokneprest og en kapellan.'

Det betyr da at dåpen har vært i Lånke anneks (kapell) eller Værnes kirke. Kan man vite hvilken av de to ut fra ministerialboka – eller litt mer generelt; er bøkene "merket" kirke eller kapell?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Carl Johan Lindberg

Med bøker som dekker hele prestegjeld gjelder følgende:

 

1. Om bosted er blitt angitt kan vi se i, til eller fra hvilket sogn vedkommende er blitt født, har døtt eller er flyttet, men vedkommendes bosted er ikke nødvendigvis relevant da det gjelder døpte, konfirmerte eller begravde personer.

 

2. Selv om bosted er blitt angitt kan vi uten videre opplysninger ikke vite om vigslede personer er blitt gift i det sogn de var bosatt. En for meg kjent mann var som sin kone bosatt i Skatval sogn, men ektefellene giftet seg likevel i Værnes sogn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.