Gå til innhold
Arkivverket
Svein Bertil Sæther

Pass og passprotokoller ved Bergen politikammer

Recommended Posts

Svein Bertil Sæther

En tidligere matros fra Trondheim, Casper Andreas Molde, fikk utstedt pass ved Trondheim politikammer i mai 1830, med Stangvik på Nordmøre og deretter Bergen som reisemål. Han kom til Bergen, for iflg passprotokoll for Krstiansand fikk han utstedt nytt pass i Bergen 28.september 1830, med Ulvik og deretter Kristiansand som reisemål. Er det mulig å finne Casper Andreas innført i passprotokoll fra 1830 i Bergen politikammers arkiv? Kan det være at han leverte inn sitt Trondheimspass ved Bergen politikammer, og at dette - med sine opplysninger om han og hans reise - finnes oppbevart hos Statsarkivet i Bergen? Jeg nevner at Casper Andreas var 37 år da han reiste fra Trondheim, at han mista høyre bein på et engelsk skip under Napoleonskringen og hadde trebein og at han iflg passprotokoll for Kristiansand kom dit i februar 1831 og iflg passprotokoll for Tønsberg kom dit i april 1831 på reise til Kristiania.

Svein Bertil Sæther, Hitra  

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Vi finner innføring i passprotokollen fra 1830, men det mangler innleverte pass for 1830 i politimesterarkivet for Bergen.

post-286-0-51752000-1458311186_thumb.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Svein Bertil Sæther

Mange takk. Det var til solid hjelp.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.