Gå til innhold
Arkivverket
morten undseth

Amerika kiste

Recommended Posts

morten undseth

Jeg må bare ha noen ekstra nye øyer på denne "amerikakisten"  som er i Renville, Minnesota, USA. Uten å si for mye om den skulle jeg gjerne ha noen meninger om navnet som står nederst på kisten.

 

Det er hevet over enhver tvil om at navnet øverst er Rangdi Gulbrandsdatter, deretter 1866.

 

Det er vel helst gårdsnavnet nederst, det begynner med Q, bare det er noe sjeldent, den sokner nok til Valdres mest sannsynlig ev. Nes/Buskerud. Er det noen med detaljkunnskap om gårdsnavn i dette/disse distriktene hvor dette kunne matche? Er og interesert i å høre tolkningen " av bokstavene som sådan.

 

Med hilsen Morten Undseth

post-789-0-75543100-1459191785_thumb.jpg

post-789-0-00992200-1459192244_thumb.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
morten undseth

Takk for interesse og forslag. Da kan jeg si at det jeg/vi er mest sikre på er nr 3 og 5 jeg heller til, altså Qvil, eller Qviil. Jeg ser damen bor på gården Rusiskaaret, prestegjeld; Vestre Slidre, Sogn; Lomen, og skolekrets Qvil. Det er vel det som det står på kisten, men litt spesielt å sette opp skolkretsnavnet på kisten? Tar gjerne imot tanker om det og.

 

Denne "trunken" er som nevnt bragt over til Minnesota der det ser ut til at eierene har tilknytting til denne og hjelpsomme mennesker i Usa har kommet til denne Rangdi også, men jeg ville bare ha en "second opinion" på navnet, jeg trodde det først kunne stå Qvie, men det er vel en L der til sist, den er større enn de andre små bokstavene, og likner på liten L i navnet Gulbr.datter.

Endret av morten undseth

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.