Gå til innhold
Arkivverket
Magne N.G Hagen-Pettersen

Freuchen/Fröchen/Frøcken slekten i Bergen, i slekt med Peter Freuchen? DK

Recommended Posts

Magne N.G Hagen-Pettersen

Det har vært en diskusjon på de eldre debattforumet om denne slekten før, se link https://forum.arkivverket.no/topic/93631-7677-proevd-alt-froechen-og-nymeyerbergen/

 

I Bergen er vel den første Freuchen, Jan (Johan) som tar borgerskap der 02.08.1649, som blir gift med Sara.

3 kjente barn.

1.Mette f.ca 1650, beg.  27.12.1696, Korskirken g.m Eilert Bödicher f. 12.05.1637, Lestad, Braunswig, beg. 07.12.1696.KK

2.Peder d. 1688 g.m Elisabeth Bjørnsdtr Løw d. 1711

3.Herman g 1 g.m Trinche, g 2 g.m Clariche Nagel

 

Min bedre havldel som er en Freuchen, har en eldre slektstavle om denne slekta (nok skrevet på 1880), der han som har skrevet den har konkludert med at det er slektskap mellom slekten i Norge og den velkjente forfatter og oppdagelsereisende Lorenz Peter Elfred  Freuchen (brukte vel mest Peter Freuchen). Peter sin farsslekt går tilbake til Nicolaus Freuchen 1678-1752 (Nicolaus er også brukt i Norge) g.m Ingeborg Outzen (dette i Danmark). Finnes det overhode noen kjent forbindelse mellom disse slektene overhodet, eller kom han som skrev slektstreet til konklusjonen basert på navnene?

 

Jeg har  ikke funnet noen Jan (Johan) Freuchen født i Bremen, men det finnes en spennende kandidat som blir døpt i Køln i july 1614, han var døpt Johan, og foreldrene var Johan von Frechen og Trinche. Frechen er nå nærmest en forstad til Køln. Frechen/Freuchen er heller ikke et vanlig navn i Tyskland i dag, og de fleste med det navnet, bor i relativ nærhet til Køln. 

 

 

En annen ting jeg fant denne Jan Fröchen i Koppskatten for 1683 http://digitalarkivet.arkivverket.no/gen/vis/112/pt00000000161303, jeg lurer på hvem han er, kan det være han som tar borgerbrev i 1649? eller kanskje en sønn? (av Sara og Jan Fr), problemet er at jeg mener å huske å ha sett at Sara var enke (men nå kan jeg selvfølgelig ikke finne den igjen)

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Magne N.G Hagen-Pettersen

Takk kjenner til det som er på den siden om Freuchen/Frøchen slekta

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.