Gå til innhold
Arkivverket
Merete Skonnord

Ansatte på Hoel gård 1870-80 tallet

Recommended Posts

Merete Skonnord

Jeg følger Mathe Sofie Monsen, født 4.10.48 i Tønsberg - jeg ser av signaturer at hun kalte seg Sofie. Jeg har opplysninger om at hun var ansatt som husjomfru/koldjomfru på Hoel Gård på Nes i 1875 (Sofie Monssen). Gårdeier var da Georg Hoel. Finnes det nedtegnelser over ansatte/tjenestefolk på Hoel Gård for denne perioden som jeg kan lete i? Har ikke funnet henne i inn-/utflyttinger verken i Tønsberg eller Nes. Jeg prøver å finne ut i hvilket tidsrom hun var der.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Hamar

Sofie Monssen var registrert bosatt på gården Kjelsrud i følge folketellinga for Nes for 1875. Kjelsrud ligger på Helgøya, mens Hoel gård ligger på fastlandet. Vi har ikke noe arkivmateriale fra gårdsdriften på Kjelsrud i vår samling med privatarkiver. Kjelsrud står omtalt i Nes bygdebok (skrevet av Gunhild Kolstad og utgitt av Nes historielag i 1990) andre bind, første del, side 163-172.

 

Det ser ut til at Kjelsrud har skiftet eier flere ganger etter at Georg Hoel med familie bodde der, og i følge ovennevnte bygdebok brant hovedbygningen på 1890-tallet. Det er derfor lite trolig at det finnes arkivmateriale etter gårdsdriften. Du kan imidlertid eventuelt ta kontakt med Nes historielag eller arkivansvarlig i Ringsaker kommune for å forhøre deg om de har ytterligere opplysninger.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Merete Skonnord

Tusen takk for svar!

Ser at det har vært uklarheter om gården fra min side - så dette var oppklarende. Jeg henvendte meg til dere da jeg ser av Arkivportalen at dere har materiale knyttet til Hoel gård. Men vet nå at dette er feil gård. Takk for oppklaringen.

Nå vet jeg også hvor jeg kan henvende meg for mulige ytterligere opplysninger

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.