Gå til innhold
Arkivverket
Marit Monsen Bolset

Harboe igjen - trenger hjelp til å "nøste trådene"

Recommended Posts

Marit Monsen Bolset

Johan Jørgen Harboe var skipper, og jeg har fått god hjelp her i debattforumet med blant annet innspill om hvor han seilte. I 1782 omtales han i en skipsprotokoll fra Skibet Friderichsnager: "Juni den 9 (1782) Mødte et skib hjemmehørende i Bergen ført af Captain Johan Jørgen Harboe destineret til Indien". Spørsmålet mitt er: når og hvor døde han? Vi vet at han levde i 1782, men ikke ved folktellingen i 1801. Da bor hans kone Anna Dorthea Ehlers/Ellertsen hos datteren Kiøniche Bolette og svigersønnen Dominicus Nagel Bech på gården "Schodden" i Innvik prestegjeld. Hun står da som enke og døde der i 1815.

 

Under Kommunikanter i Nykirken 1790 finner vi kommunikant Matros h. Jan Harboes Enke Ellert Harboe. Ellert er sønn av Johan Jørgen og Anna Dorthea - født i 1773 og døpt i Nykirken, hvor også foreldrene ble gift. Slik jeg tolker det, er Johan Jørgen død på dette tidspunket - 20.08.1790. Men jeg finner ikke ut av det! Kan noen gi meg tips på hvor jeg kan lete? Harr ikke funnet skifte etter Johan Jørgen, men etter hans bror Bartholomæus Harboe, som døde i 1784 og skiftet holdt i 1785 (han var også skipper).

 

Mvh Marit :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.