Gå til innhold
Arkivverket

Harboe igjen - trenger hjelp til å "nøste trådene"


Marit Monsen Bolset
 Del

Recommended Posts

Johan Jørgen Harboe var skipper, og jeg har fått god hjelp her i debattforumet med blant annet innspill om hvor han seilte. I 1782 omtales han i en skipsprotokoll fra Skibet Friderichsnager: "Juni den 9 (1782) Mødte et skib hjemmehørende i Bergen ført af Captain Johan Jørgen Harboe destineret til Indien". Spørsmålet mitt er: når og hvor døde han? Vi vet at han levde i 1782, men ikke ved folktellingen i 1801. Da bor hans kone Anna Dorthea Ehlers/Ellertsen hos datteren Kiøniche Bolette og svigersønnen Dominicus Nagel Bech på gården "Schodden" i Innvik prestegjeld. Hun står da som enke og døde der i 1815.

 

Under Kommunikanter i Nykirken 1790 finner vi kommunikant Matros h. Jan Harboes Enke Ellert Harboe. Ellert er sønn av Johan Jørgen og Anna Dorthea - født i 1773 og døpt i Nykirken, hvor også foreldrene ble gift. Slik jeg tolker det, er Johan Jørgen død på dette tidspunket - 20.08.1790. Men jeg finner ikke ut av det! Kan noen gi meg tips på hvor jeg kan lete? Harr ikke funnet skifte etter Johan Jørgen, men etter hans bror Bartholomæus Harboe, som døde i 1784 og skiftet holdt i 1785 (han var også skipper).

 

Mvh Marit :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.