Gå til innhold
Arkivverket
Bjørn K Nilssen

Kobling mellom transkriberte og scannede kirkebøker?

Recommended Posts

Bjørn K Nilssen

Er det noe håp om at det kan opprettes lett synlige linker fra transkriberte/søkbare kilder, som f.eks. kirkebøker, til de scannede originalene?

Det er selvfølgelig veldig bra å kunne søke etter personer, men slik det er nå er mange av disse basene sørgelig mangelfulle på data, og fungerer i mange tilfelle mest som "register" til originalene. 

F.eks. er vielser ofte (i nyere kirkebøker) et sted man kan finne brudeparets foreldre, mens i det transkriberte materialet er dette (og mye annet) utelatt.

Se f.eks. http://digitalarkivet.arkivverket.no/kb/vi/hending/hv00000000699214

og https://media.digitalarkivet.no/kb20060810020101

 

Jeg ser at disse ofte inneholder link under "Kildeinformasjon" hvis man klikker på "Les mer".

Der ligger det en link (litt usynlig?) som peker til den gamle versjonen av scannede bøker.

Det hadde vel vært bedre om denne linken pekte til den nye versjonen, og at linken lå litt lettere tilgjengelig/synlig på "forsiden".

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

For den skannede delen er det en kobling. Hvis du ser på de fire ikonene til høyre over bildet, så betyr i-ikonet kildeinformasjon, firkant-ikonet betyr kopier kildereferanse og lenker, kjettingen viser deg lenkene så du kan velge hvilken du vil kopiere, mens tabell-ikonet tar deg til transkribert utgave.

 

Med tanke på rask vei tilbake til skannet utgave fra søkbare data, så har vi som du påpeker en lenke på Info-siden. Denne vil endres til ny løsning når vi går over til den 2. mai. Vi holder også på å tilpasse løsningene slik at vi kan få med direktelenker fra dataene til hver enkelt side, når registrator har tatt med det. Det er dessverre et felt som har manglet, men som vi nå etterhvert skal få inn igjen. Da vil det også bli betydelig enklere å hoppe rett inn i skannet kirkebok.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Bjørn K Nilssen

Høres veldig bra ut :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.