Gå til innhold
Arkivverket

Finnes det planer om å skanne byregnskapene fra 1600-tallet?


Svein Arnolf Bjørndal
 Del

Recommended Posts

Savner spesielt Tønsberg, Strømsø og Bragernes.

 

Byregnskapene har vært nevnt blant arkivmateriale som kan fortjene skanning, men har i praksis aldri vært i nærheten av å komme med på årsplanene.

 

I løpet av året skal ei arbeidsgruppe komme i gang med å plukke ut 10 % av Arkivverkets bestand som skal prioriteres for skanning på lang sikt. Årsplanene vil i fortsettelsen plukke fra dette 10 %-utvalget, men avhengig av ressurser til skanning, vil det jo ennå kunne gå mange år før hele 10 %-utvalget er skanna. Slekt og Data (tidligere DIS), NSF og HIFO er invitert til å delta i arbeidsgruppa. Jeg regner med at byregnskapene er noe én eller flere av disse vil ha med i 10 %-utvalget, og det vil sikkert også være krefter i Arkivverket som vil jobbe for å inkludere byregnskapene i 10 %-utvalget.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...
2 minutter siden, Åsbjørg Susort skrev:

Dette betyr da kanskje at eg kan slutte å leite etter Bragernes i protokollene på denne trefflista?

https://www.digitalarkivet.no/search/sources?s=&from=1680&to=1710&archive_key=&sc[]=rs&m[]=0602

 

Er det noe nytt mht. skanning av byregnskap?

 

Søk på Drammen kommune gir tilslag på fogderegnskapene for Jarlsberg grevskap, fordi områder som senere gikk inn i Drammen kommune (Strømsgodset etc.), tilhørte Jarlsberg grevskap. Men du vil ikke finne verken Bragernes eller Strømsø i fogderegnskapene for Jarlsberg grevskap.

 

Byregnskapene er plukket ut på "den lange lista" med arkivmateriale som skal/bør skannes i åra som kommer, men er ikke med i prioriteringene for 2019.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.