Gå til innhold
Arkivverket
Eivind G. Hoel

Gammel løsning for kirkebøker?

Recommended Posts

Eivind G. Hoel

Finnes det et "bakvei" til gammel løsning for kirkebøker? Ny løsning er fin å bla i, men håpløs når sider skal lagres! (IMHO)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Hans Andersen

Tenker du på å lagre siden som kilde i et slektsprogram?  Noen har visst brent seg på det når linkene ikke fungerer lenger. Har aldri gjort det. Mye bedre å skrive opp mini nr. sogn, side nr. år  etc.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Torbjørn Igelkjøn

Lenker som er definerte av Arkivverket som permanente skal vere nettopp det, men det er uansett lurt også å ha med tekstdelen av kjeldereferansen. Kjeldereferanse av det gode gamle slaget lagar du ved å logge deg inn oppe til høgre i kyrkjebokvisninga, gå inn på knappen med tre prikkar (heilt til høgre), innstillinger -> "Annet" (som vist i #67 og blogginnlegget/filmen i #69) og deretter hake av for "kjeldeinformasjon som i det gamle visningsprogrammet". Nedanfor "Annet" har du ei nedtrekksliste "Kopieringsinnstillinger" der du kan hake av for det som du ynskjer å ha med i kjeldereferansen. Hakar du av for bildetittel og brukslenke for sidevisning held dette lenge.

 

Det er litt uklårt om du ynskjer å lage ein kjeldereferanse eller å laste ned sjølve biletet. Det siste har eg ikkje gjort på mange år, sidan eg aldri har bruk for dette når eg har referansen. Men det skal ikkje vere noko problem verken å laste ned sjølve biletfila eller å lage eit pdf-hefte.

Endret av Torbjørn Igelkjøn

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Dag T. Hoelseth

På Slektshistoriewiki bruker vi både den permanente lenken og kildeinformasjonen. Fungerer utmerket. Gjør det samme i private slektsfiler. Anbefales!

 

DTH

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.