Gå til innhold
Arkivverket

Gammel løsning for kirkebøker?


Eivind G. Hoel
 Del

Recommended Posts

Finnes det et "bakvei" til gammel løsning for kirkebøker? Ny løsning er fin å bla i, men håpløs når sider skal lagres! (IMHO)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenker du på å lagre siden som kilde i et slektsprogram?  Noen har visst brent seg på det når linkene ikke fungerer lenger. Har aldri gjort det. Mye bedre å skrive opp mini nr. sogn, side nr. år  etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lenker som er definerte av Arkivverket som permanente skal vere nettopp det, men det er uansett lurt også å ha med tekstdelen av kjeldereferansen. Kjeldereferanse av det gode gamle slaget lagar du ved å logge deg inn oppe til høgre i kyrkjebokvisninga, gå inn på knappen med tre prikkar (heilt til høgre), innstillinger -> "Annet" (som vist i #67 og blogginnlegget/filmen i #69) og deretter hake av for "kjeldeinformasjon som i det gamle visningsprogrammet". Nedanfor "Annet" har du ei nedtrekksliste "Kopieringsinnstillinger" der du kan hake av for det som du ynskjer å ha med i kjeldereferansen. Hakar du av for bildetittel og brukslenke for sidevisning held dette lenge.

 

Det er litt uklårt om du ynskjer å lage ein kjeldereferanse eller å laste ned sjølve biletet. Det siste har eg ikkje gjort på mange år, sidan eg aldri har bruk for dette når eg har referansen. Men det skal ikkje vere noko problem verken å laste ned sjølve biletfila eller å lage eit pdf-hefte.

Endret av Torbjørn Igelkjøn
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På Slektshistoriewiki bruker vi både den permanente lenken og kildeinformasjonen. Fungerer utmerket. Gjør det samme i private slektsfiler. Anbefales!

 

DTH

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.