Gå til innhold
Arkivverket

Hva betyr "Ikke på listen 1.12.1910" for farmor på hennes mor sitt folkeregisterkort?


Are Øverseth Blomfeldt
 Del

Recommended Posts

Hei!

 

På farmor sin mors, min oldemors, (Amanda Ovidia Johansen) registerkort til Folkeregisteret, lenke: https://media.digita...b10111509231194 står farmor Mary oppført som et av barna, nederst til venstre på kortet som Mary Anthonie. Her står det skrevet med blyant "Ikke på listen 1/12-1910". Er det mulig for dere å si noe om hva det som står med blyant betyr?

 

På forhånd tusen takk for hjelpen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er lit vanskelig å tolke merknader som dette - skrevet med blyant, antageligvis for over ett hundre år siden. Ofte kan en bare gjette.

Datoen 1.12.1910 kan vise til folketellingen 1910, og der ser vi at du har funnet en merknad om at innførselen skal være overstreket. Det er kanskje det dette betyr - at hun ikke skulle finnes i folketellingslisten 1.12.1910 for den konkrete husstanden.

For å oppklare dette kan du eventuelt ta kontakt med Oslo kommunes arkiv - Byarkivet, der du kan spørre om kommunal folketelling for dette året.

 

Byarkivet kan også rette vedkommende for avklaring av dine opplysninger om at Mary kan ha vært pleiebarn. Forholdene rundt pleiebarn og avtaler om forpleining var et kommunalt ansvar. Vanligvis vil det være den kommunen hvor barnet hadde hjemstavn (som regel fødekommunen) som hadde ansvar for å bekoste forpleining for pleie- og fosterbarn. Men avtalene kunne også inngås privat. Det er varierende hva som er skapt og bevart av relevant arkivmateriale.

 

Vennlig hilsen

Jolanta Akre, Statsarkivet i Oslo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.