Gå til innhold
Arkivverket
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Nytt skanna materiale 9/6-2016: Kommunevåpen, -flagg og -segl

Recommended Posts

Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Riksarkivet er sakkyndig organ for kommunene og for Kommunal- og regionaldepartementet i forbindelse med våpen for kommuner og fylkeskommuner. Dette kan du lese mer om her.

 

Rollen som sakkyndig organ har medført en ikke ubetydelig mengde saksbehandling i Riksarkivet gjennom åra, og i Riksarkivets eget arkiv er dette dokumentert med saksmapper og mapper med tegninger av våpen, flagg og segl. Mappene med tegninger er nå skanna og lagt ut i Digitalarkivet. Her er det mange flotte tegninger å se på!

  • Til inngang til skanna tegninger.
  • Hvis du ikke ønsker å bla gjennom alle tegningene, kan du forkorte trefflista ved å velge fylke og/eller kommune i søkemenyen til venstre. Ikke alle kommuner er representert i materialet, så et kommunevalg kan medføre null treff.
  • Materialet har ingen klar kronologisk avgrensning og er derfor ikke registrert med start- og sluttår. Bruker du årstallsfeltene i søkemenyen, vil du derfor endre med null treff.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Torbjørn Igelkjøn

(...) Ikke alle kommuner er representert i materiale

 

Kvifor ikkje?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Kvifor ikkje?

 

Fordi deres kommunevåpen ikke har vært gjenstand for saksbehandling i Riksarkivet, eventuelt fordi Riksarkivet i forbindelse med saksbehandling ikke har mottatt tegninger som man har funnet det nødvendig å arkivere. Materialet er ikke hentet fra noe "kommunevåpenarkiv", men fra Riksarkivets sakarkiv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.