Gå til innhold
Arkivverket

Nytt skanna materiale 9/6-2016: Kommunevåpen, -flagg og -segl


Kristian Hunskaar (Arkivverket)
 Del

Recommended Posts

Riksarkivet er sakkyndig organ for kommunene og for Kommunal- og regionaldepartementet i forbindelse med våpen for kommuner og fylkeskommuner. Dette kan du lese mer om her.

 

Rollen som sakkyndig organ har medført en ikke ubetydelig mengde saksbehandling i Riksarkivet gjennom åra, og i Riksarkivets eget arkiv er dette dokumentert med saksmapper og mapper med tegninger av våpen, flagg og segl. Mappene med tegninger er nå skanna og lagt ut i Digitalarkivet. Her er det mange flotte tegninger å se på!

  • Til inngang til skanna tegninger.
  • Hvis du ikke ønsker å bla gjennom alle tegningene, kan du forkorte trefflista ved å velge fylke og/eller kommune i søkemenyen til venstre. Ikke alle kommuner er representert i materialet, så et kommunevalg kan medføre null treff.
  • Materialet har ingen klar kronologisk avgrensning og er derfor ikke registrert med start- og sluttår. Bruker du årstallsfeltene i søkemenyen, vil du derfor endre med null treff.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kvifor ikkje?

 

Fordi deres kommunevåpen ikke har vært gjenstand for saksbehandling i Riksarkivet, eventuelt fordi Riksarkivet i forbindelse med saksbehandling ikke har mottatt tegninger som man har funnet det nødvendig å arkivere. Materialet er ikke hentet fra noe "kommunevåpenarkiv", men fra Riksarkivets sakarkiv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.