Gå til innhold
Arkivverket

Rekkefølge konfirmanter i kirkebøkene


Gunhild J. Ecklund
 Del

Recommended Posts

Jeg lurer på hva som lå til grunn for rekkefølgen konfirmanter ble skrevet inn i kirkebøkene i Kristiania/Oslo i perioden 1900-1930. Var rekkefølgen tilfeldig, eller ble de med best resultater skrevet inn først? Når f.eks. en konfirmant er skrevet inn som nr. 3 av 150 piker, er det da en rangering der hun er tredje best, eller sier det ingenting om hennes resultater?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rekkefølgen kan variere fra sted til sted, og fra kirkebokfører til kirkebokfører. Med unntak for listene der konfirmantene er skrevet i en alfabetisk rekkefølge, vil vi ikke spekulere om hva som den enkelte kirkebokfører kan ha lagt til grunn for valgt rekkefølge.

 

Vennlig hilsen

Jolanta Akre, Statsarkivet i Oslo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Konfirmantlistene, iallfall frå ca. 1812 og inn på 1900-talet, inneheldt ei vurdering/karakter. Då kan du sjå om rekkefølgja følgjer denne vurderinga, eller om det er andre ting som låg til grunn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for innspill! Det ser ikke ut som karakterene følger rangeringen i dette tilfellet. Jeg er interessert i nr. 3 av jentene på denne listen, https://media.digitalarkivet.no/view/4141/195 , (Anna Antonie Berge f. 27.11.95). Hun har ikke fått noen karakterer eller merknader, men det ser ikke ut på de andre som at det er noen sammenheng mellom karakterer og plassering. Ta gjerne en kikk og se om dere er enige :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.