Gå til innhold
Arkivverket
Vilhelm Gravdal

Isak Svendsen Bøe frå Heide Forsamling, Bohus Län, Sverige

Recommended Posts

Vilhelm Gravdal

Karl Isaksen f. 29.4.1852 på Böhn I Hede Sockn, Goteborg og Bohuslän, Sverige som vart gift med Maren Olava Andersdatter (Enne) i Botne hadde ein far som er oppskriven som ovanfor. (ministrialbok for Botne nr I 7  for vigde i 1883. Dei er gifte 22.3.1883 i Botne og borna er kjende.Mora er også funnen i kyrkjebøker for Hede i Sverige, men her står ikkje faren oppført. Mora er Ingeborg Svensdotter Böhn, Hede, også oppført i Krokstad sokn. Karl (Carl) er tydelegvis eit såkalla uekte barn. Ved giftarmålet seinare med Andreas Andersson Wass er mora oppført som "piga".

 

1. Kan nokon hjelpa meg med å finna ut meir om denne "Isak Svendsen". Det er uttalar som set tvil om Svendsen (Svensson) er hans opprinnelege namn. Har funne ein Johannes Svensson i Stahen i Hede f. 23.8.1834, men veit ikkje om denne har nokon samanheng med Isak Svendsen.

 

2. Karl Isaksen flytte 24.4.1880 frå Kongsberg til Solberg i Botne. Dette er ført under innflytta i Botne som no. 11 - 1882. I ministrialboka er det ført ein tekst i kolonna "Innholdet av medbrakte attester" som eg ikkje greier tolka fullstendig. Kan nokn hjelpa med det?

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ann-Mary Engum

Dobbeltposting.

Kan slettes av moderator.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.