Gå til innhold
Arkivverket
Ketil Modh Isaksen

Innflytting til Våler i Østfold 1915-24

Recommended Posts

Ketil Modh Isaksen

Hei!
Jeg skriver på en artikkel for årboka for Våler historielag i sommer og skulle gjerne hatt opplysninger om en innflytting til Våler i Østfold,

som har funnet sted mellom 1915 og 1924. Det gjelder min oldefar Johan Edvard Jansen, født 3. mai 1869 i Våler. Han bodde en del år i Näsinge i Sverige, men flyttet derfra i desember 1915. Jeg er usikker på om han kom direkte til Våler, men i 1924 kjøpte han en tomt i Våler, så innflyttingen har skjedd før det.

Finnes det kirkebøker eller annet materiale hos dere for Våler som har opplysninger om innflyttede i perioden 1915-1924? Og er det mulig å få gjort et oppslag her?

 

Vennlig hilsen Ketil Modh Isaksen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jolanta Akre

Registrering av inn- og utflyttede i kirkebøker opphørte normalt fra 1901, da det ble slutt med at prestene utferdiget flytteattester. Vi har sett at registreringen av inn- og utflyttede ved enkelte prestekontorer kunne fortsette noen år til, men dette ser ikke ut til å gjelde for Våler prestekontor.

 

NB. Alle kirkebøker mottatt fra Våler i Østfold, er skannet og tilgjengelige på våre nettsider i Digitalarkivet i samsvar med gjeldende regler.

 

I 1901 fikk politiet oppgaven å registrere utlendinger som ønsket å bo eller arbeide i Norge. I arkivet etter Våler lensmannskontor finnes det protokoller over fremmede statsborgere fra årene 1901-1948. Disse protokollene kan undersøkes på vår lesesal.

 

Vennlig hilsen

Jolanta Akre, Statsarkivet i Oslo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.