Jump to content
Arkivverket
Ketil Modh Isaksen

Innflytting til Våler i Østfold 1915-24

Recommended Posts

Ketil Modh Isaksen

Hei!
Jeg skriver på en artikkel for årboka for Våler historielag i sommer og skulle gjerne hatt opplysninger om en innflytting til Våler i Østfold,

som har funnet sted mellom 1915 og 1924. Det gjelder min oldefar Johan Edvard Jansen, født 3. mai 1869 i Våler. Han bodde en del år i Näsinge i Sverige, men flyttet derfra i desember 1915. Jeg er usikker på om han kom direkte til Våler, men i 1924 kjøpte han en tomt i Våler, så innflyttingen har skjedd før det.

Finnes det kirkebøker eller annet materiale hos dere for Våler som har opplysninger om innflyttede i perioden 1915-1924? Og er det mulig å få gjort et oppslag her?

 

Vennlig hilsen Ketil Modh Isaksen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jolanta Akre

Registrering av inn- og utflyttede i kirkebøker opphørte normalt fra 1901, da det ble slutt med at prestene utferdiget flytteattester. Vi har sett at registreringen av inn- og utflyttede ved enkelte prestekontorer kunne fortsette noen år til, men dette ser ikke ut til å gjelde for Våler prestekontor.

 

NB. Alle kirkebøker mottatt fra Våler i Østfold, er skannet og tilgjengelige på våre nettsider i Digitalarkivet i samsvar med gjeldende regler.

 

I 1901 fikk politiet oppgaven å registrere utlendinger som ønsket å bo eller arbeide i Norge. I arkivet etter Våler lensmannskontor finnes det protokoller over fremmede statsborgere fra årene 1901-1948. Disse protokollene kan undersøkes på vår lesesal.

 

Vennlig hilsen

Jolanta Akre, Statsarkivet i Oslo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.