Gå til innhold
Arkivverket
Elisabeth Ljosåk

Halvor Olsson Kragefet Saug, f 1750

Recommended Posts

Elisabeth Ljosåk

Hei,

 

Jeg har lenge prøvd å finne Halvors foreldre. Han dør på Kragefet (Kråkeføtt) i Eidsbygda, Holla 4.mai 1825 og skal da være "Gaardmand Krogeføt 74 aar 5 maaneder 20 dage". Dvs at han er født rundt nov 1750, men jeg finner ham ikke døpt i kirkebøkene verken i Holla eller bygdene rundt.

 

Mvh Elisabeth Ljosåk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Kongsberg

Til Elisabeth Ljosåk

 

Vi har dessverre ikke så mange andre råd enn å lete i kirkebøkene.

 

Vi ser av kildene det referes til i lenka www.solumslekt.org at han flere steder referes til som tambur. Det kan hende at han har vært i det militære, og at du muligens kan finne flere opplysninger om han og opprinnelig bosted i militærruller i Digitalarkivet: http://digitalarkivet.arkivverket.no/finn_kilde?s=&fra=&til=&ka%5B%5D=5&kt%5B%5D=RULL&kt%5B%5D=ELRU&kt%5B%5D=HORU&kt%5B%5D=ANRU&kt%5B%5D=M%C3%98RU&kt%5B%5D=SKRU&kt%5B%5D=MARU&kt%5B%5D=USRU&kt%5B%5D=UTRU&kt%5B%5D=UNRU&kt%5B%5D=EKRU&kt%5B%5D=DIRU&kt%5B%5D=RERU&kt%5B%5D=MIRU&kt%5B%5D=NAVY&kt%5B%5D=LERU&k%5B%5D=0819

 

Vi har undersøkt i ruller for det Nedre Telemarkske kompani i arkivet til Bratsberg len og amt, men har ikke funnet han her. Vi har kun et fåtall ruller som dekker aktuelle år.

 

Vennlig hilsen

Statsarkivet i Kongsberg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.