Gå til innhold
Arkivverket
Tove Irén Becker

Thorshoug-Eie

Recommended Posts

Tove Irén Becker

Hei til dere alle! Har slektsforsket litt nå og da opp gjennom årene, men nå har jeg startet langt mer intensivt. Har oppdaget at slekten til min farmor, kommer fra Hamar. Jeg finner ut at Tilia/Tilie Engebretsdatter er født på Aker gård 30. juni 1841. I klokkerboken oppgis det at faren heter Engebret Olsen Thorshoug Eie. Antar det siste er stedet han bor på (gården?). Har googlet flere skrivemåter, men ingenting oppgir hva Thorshoug-Eie er - eller hvor det ligger.

 

Kan noen lokalkjente hjelpe meg, mon tro? Vil bli kjempeglad om dette mysteriet løses.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Hamar

Gårdsnr. 12 i Vang heter Torshov. Navnet er imidlertid forvansket og skrevet på ulike måter opp gjennom århundrene, se Oluf Ryghs "Norske Gaardnavne". Navnet Thorshoug-eie indikerer at Tilia ble født på en husmannsplass (-eie) under gården Torshov i Vang. Torshov ligger like øst for Aker/Åker. En gård kunne ha flere husmannsplasser, men det var ikke alltid disse lå i umiddelbar nærhet av gården. Husmannsplassene hadde også ofte egne navn. Dåpsinnførselen i kirkeboka gir altså i dette tilfellet ingen nærmere indikasjon på nøyaktig hvor denne plassen lå.

Om du ønsker kontakt med lokalkjente slektsgranskere, kan du eventuelt ta kontakt med Vang historielag.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.