Gå til innhold
Arkivverket
Espen Tønnessen

Soknedelte kirkebøker

Recommended Posts

Torbjørn Igelkjøn

Flott med orientering om korleis dette fungerer. Det er vel unødvendig å seie at dette er ei klar forbetring.

 

Det kan vere på sin plass å vise korleis denne kyrkjeboka såg ut tidlegare:

http://web.archive.org/web/20150905085251/http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_id=2466

 

Slike høve som dette viser kor nyttig det kan vere å ha mogelegheit til gå tilbake til gamle versjonar av websider. I dette tilfellet har altså ikkje kyrkjeboka vore delt i to digitale kyrkjebøker, men ein har indeksert for det eine soknet og brukt kjeldeinformasjonsplassen til venstre til å fortelje korleis ein skal finne fram i det andre soknet. Dette har blitt med over i den nye løysinga (til høgre under merknader), men har med dette delvis utspelt si rolle. Den delen av merknaden som gjeld "annen liste" er derimot like relevant som den har vore, så dette håpar eg blir ståande.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

I dette tilfellet har altså ikkje kyrkjeboka vore delt i to digitale kyrkjebøker, men ein har indeksert for det eine soknet og brukt kjeldeinformasjonsplassen til venstre til å fortelje korleis ein skal finne fram i det andre soknet. Dette har blitt med over i den nye løysinga (til høgre under merknader), men har med dette delvis utspelt si rolle. Den delen av merknaden som gjeld "annen liste" er derimot like relevant som den har vore, så dette håpar eg blir ståande.

 

Det er riktig at denne kirkeboka aldri har vært digitalt delt. På et tidspunkt kuttet vi praksisen med å dele bøkene digitalt, da vi innså at problemet heller burde løses på annen måte. Dessverre tok det sin tid før nytt visningsprogram var en realitet.

 

Presisering: Alle bildene var indeksert også i den gamle visninga, men siden sokn ikke var noen variabel i indekseringstabellen, ble det på innholdssida bare generert ei lenke for hvert årstall innenfor hver listetype.

 

Enig i at merknadsfeltet nå kan forenkles.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.