Gå til innhold
Arkivverket

Soknedelte kirkebøker


Espen Tønnessen
 Del

Recommended Posts

Flott med orientering om korleis dette fungerer. Det er vel unødvendig å seie at dette er ei klar forbetring.

 

Det kan vere på sin plass å vise korleis denne kyrkjeboka såg ut tidlegare:

http://web.archive.org/web/20150905085251/http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_id=2466

 

Slike høve som dette viser kor nyttig det kan vere å ha mogelegheit til gå tilbake til gamle versjonar av websider. I dette tilfellet har altså ikkje kyrkjeboka vore delt i to digitale kyrkjebøker, men ein har indeksert for det eine soknet og brukt kjeldeinformasjonsplassen til venstre til å fortelje korleis ein skal finne fram i det andre soknet. Dette har blitt med over i den nye løysinga (til høgre under merknader), men har med dette delvis utspelt si rolle. Den delen av merknaden som gjeld "annen liste" er derimot like relevant som den har vore, så dette håpar eg blir ståande.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dette tilfellet har altså ikkje kyrkjeboka vore delt i to digitale kyrkjebøker, men ein har indeksert for det eine soknet og brukt kjeldeinformasjonsplassen til venstre til å fortelje korleis ein skal finne fram i det andre soknet. Dette har blitt med over i den nye løysinga (til høgre under merknader), men har med dette delvis utspelt si rolle. Den delen av merknaden som gjeld "annen liste" er derimot like relevant som den har vore, så dette håpar eg blir ståande.

 

Det er riktig at denne kirkeboka aldri har vært digitalt delt. På et tidspunkt kuttet vi praksisen med å dele bøkene digitalt, da vi innså at problemet heller burde løses på annen måte. Dessverre tok det sin tid før nytt visningsprogram var en realitet.

 

Presisering: Alle bildene var indeksert også i den gamle visninga, men siden sokn ikke var noen variabel i indekseringstabellen, ble det på innholdssida bare generert ei lenke for hvert årstall innenfor hver listetype.

 

Enig i at merknadsfeltet nå kan forenkles.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.