Gå til innhold
Arkivverket

Vi er i gang igjen etter sommeren


Espen Tønnessen
 Del

Recommended Posts

Sitater fra bloggen

"For alle andre vil det bil mulig å søke fram opplysninger basert på gårdsnummer og bruksnummer, for deretter å motta dokumentet for eiendommen som PDF på epost. Dette vil spare oss for mye arbeid med saksbehandling, og vil også øke tilgangen for dere som brukere."

Spørsmål

Betyr dette at det er mulig å få PDF-scannet til opp mot ca 1990?

 

"Ny programvare for indeksering av skanna kilder er kanskje det største og viktigste vi gjør i høst. For det første gjør det at vi kan publisere skanna materiale før det er indeksert. Det betyr at det ikke vil finnes noen innholdsside, men det vil likefullt være mulig å bla igjennom materialet. For det andre gjør det at vi kan indeksere materialet etter at det er publisert. Det gjør at vi kan publisere langt mer materiale enn vi har kapasitet til å indeksere. For det tredje er det mulig for brukermedvirkning eller “crowdsourcing” for indeksering. Her vil vi kunne sette i gang sgtørre indekseringsdugnader. Men det kan også være tilfeldige kilder, som at du kommer over til en kilde som ikke er indeksert. Da vil du kunne få mulighet til å indeksere denne."

Kommentar

Denne løsningen er gledelig

 

Mye å glede seg til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det lenge til resten av folketellingen fra 1875 er på plass? Mangler flere kommuner der, fra bl.a. Hordaland. Elles høres det bra ut, det som står i bloggen!  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det lenge til resten av folketellingen fra 1875 er på plass? Mangler flere kommuner der, fra bl.a. Hordaland. Elles høres det bra ut, det som står i bloggen!  

 

FT1875 står relativt høyt på prioriteringslista for publisering, men da vi forsøker å publisere "ferskt" materiale før vi spiser av etterslepet (der i FT1875 inngår), kan det likevel gå noen måneder. Vi har også andre arbeidsoppgaver som ofte må prioriteres foran publisering, så det er ikke alltid vi får brukt så mye tid på publisering som vi kunne ønsket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.