Gå til innhold
Arkivverket
Cecilie Simon

feil i søkemotor Ministerialbok for Sandsvær prestegjeld 1725-1809 (0629P) (søkbar 1725-1779, 1800-1809

Recommended Posts

Cecilie Simon

Hei!

Lurer på om det ligger en feil inne i databasen for søk til Ministerialbok for Sandsvær prestegjeld 1725-1809 (0629P) (søkbar 1725-1779, 1800-1809). Hvis man setter inn fødselsdato under søk på fødte og døpte, får man ikke treff. F. eks Ingebor* fødselsår = 1737 gir ingen treff. Skriver man derimot hendelsesår = 1737 får man opp treffene for dem født/døpt dette året. Trolig ligger hele fødselsdatoen (dåpsdatoen) inne feltet for fødselsår (dd.mm.aaaa) i databasen?

 

 

Cecilie

 

PS! Finn kilde, Kongsberg med periode 1740-1780 får ikke frem kirkebøker for fødte - døpte, viede og døde selv om de ligger ute digitalisertpå digitalarmivet.

Endret av Cecilie Simon

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tone Merete Bruvik

Fødselsåret er ikke kommet med for barna som er døpt, året ligger bare inne som hendelsesåret. Det gjelder nok veldig mange dåpslister. Ofte har ikke kirkeboken med fødselsår, men det kan jo konstruerer med relativt stor nøyaktighet hvis man har dåpsåret. Vi har gjort i veldig mange tilfeller og det gjør jo søk mye enklere. Dette ble dessverre ikke gjort for mange lister i forbindelse med en stor konvertering i 2011, og denne databasen er altså en av dem.

 

Vi vet om feilen og dette burde vært rettet opp, men det er store datamengder og dette bør kjøres som en oppdatering av alle disse feilene, og vi har ennå ikke kommet til dette.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.