Jump to content
Arkivverket
Harald G Olsen

Program til arkivering av skannede bilder

Recommended Posts

Harald G Olsen

Hei

 

Har kjøpt meg fotoskanner og skanner gamle bilder som slektninger har liggende. Jeg ønsker å arkivere bildene, der hvert bilde har et unikt nummer, og at man i tillegg kan skrive beskrivelse med informasjon/navn osv. Jeg har tidligere brukt Picasa 3 som program til organisering, og det har den geniale funksjonen med ansiktsgjennkjenning. Men Picasa er nå avviklet av Google. Er det noen som vet om program som kan brukes til mitt formål, enten ett program til både proff organisering og arkivering, eller to forskjellige?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Niels Hegge

Hei,

Jeg har etter en del leting funnet ett passende alternativ til Picasa som jeg også har brukt i flere år, Digikam https://www.digikam.org/

 

Det går å installere både under Linux, Windows og Mac. Jeg har testet både Linux (som jeg bruker mest) og Windows 10. Den versjonen av programmet som jeg testet først var veldig ustabil, men den seneste (ver 5.0) har virket bra for meg. Det jeg savner er Picasas ansikts gjenkjenning. Det Digikam har viser veldig mye som skulle kunne være ansikt, men er blomster, vindu og lignende. De kommer sikkert til å bli bedre med tiden. Jeg bruker derfor mest denmanuelle funksjonen, markerer ansiktet og skriver inn navn. Selvfølgelig kan Digikam lese de navn som Picasa har lagt inn i bildet som metadata.

Etiketter bruker jeg og har lagt ned en god del tid på å finne en brukbar struktur med flere nivåer. Ikke så viktig for å holde rede på slektsbilder, men for alle andre bilder som er tatt gjennom årene som har gått.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.