Gå til innhold
Arkivverket
Harald G Olsen

Program til arkivering av skannede bilder

Recommended Posts

Harald G Olsen

Hei

 

Har kjøpt meg fotoskanner og skanner gamle bilder som slektninger har liggende. Jeg ønsker å arkivere bildene, der hvert bilde har et unikt nummer, og at man i tillegg kan skrive beskrivelse med informasjon/navn osv. Jeg har tidligere brukt Picasa 3 som program til organisering, og det har den geniale funksjonen med ansiktsgjennkjenning. Men Picasa er nå avviklet av Google. Er det noen som vet om program som kan brukes til mitt formål, enten ett program til både proff organisering og arkivering, eller to forskjellige?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Niels Hegge

Hei,

Jeg har etter en del leting funnet ett passende alternativ til Picasa som jeg også har brukt i flere år, Digikam https://www.digikam.org/

 

Det går å installere både under Linux, Windows og Mac. Jeg har testet både Linux (som jeg bruker mest) og Windows 10. Den versjonen av programmet som jeg testet først var veldig ustabil, men den seneste (ver 5.0) har virket bra for meg. Det jeg savner er Picasas ansikts gjenkjenning. Det Digikam har viser veldig mye som skulle kunne være ansikt, men er blomster, vindu og lignende. De kommer sikkert til å bli bedre med tiden. Jeg bruker derfor mest denmanuelle funksjonen, markerer ansiktet og skriver inn navn. Selvfølgelig kan Digikam lese de navn som Picasa har lagt inn i bildet som metadata.

Etiketter bruker jeg og har lagt ned en god del tid på å finne en brukbar struktur med flere nivåer. Ikke så viktig for å holde rede på slektsbilder, men for alle andre bilder som er tatt gjennom årene som har gått.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.