Gå til innhold
Arkivverket

Program til arkivering av skannede bilder


Harald G Olsen
 Del

Recommended Posts

Hei

 

Har kjøpt meg fotoskanner og skanner gamle bilder som slektninger har liggende. Jeg ønsker å arkivere bildene, der hvert bilde har et unikt nummer, og at man i tillegg kan skrive beskrivelse med informasjon/navn osv. Jeg har tidligere brukt Picasa 3 som program til organisering, og det har den geniale funksjonen med ansiktsgjennkjenning. Men Picasa er nå avviklet av Google. Er det noen som vet om program som kan brukes til mitt formål, enten ett program til både proff organisering og arkivering, eller to forskjellige?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Jeg har etter en del leting funnet ett passende alternativ til Picasa som jeg også har brukt i flere år, Digikam https://www.digikam.org/

 

Det går å installere både under Linux, Windows og Mac. Jeg har testet både Linux (som jeg bruker mest) og Windows 10. Den versjonen av programmet som jeg testet først var veldig ustabil, men den seneste (ver 5.0) har virket bra for meg. Det jeg savner er Picasas ansikts gjenkjenning. Det Digikam har viser veldig mye som skulle kunne være ansikt, men er blomster, vindu og lignende. De kommer sikkert til å bli bedre med tiden. Jeg bruker derfor mest denmanuelle funksjonen, markerer ansiktet og skriver inn navn. Selvfølgelig kan Digikam lese de navn som Picasa har lagt inn i bildet som metadata.

Etiketter bruker jeg og har lagt ned en god del tid på å finne en brukbar struktur med flere nivåer. Ikke så viktig for å holde rede på slektsbilder, men for alle andre bilder som er tatt gjennom årene som har gått.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.