Gå til innhold
Arkivverket
Per Otto Egeberg Asak

Olaf Martin Jakobsen f i Kråkstad 1866 til vestre Merli i Sørum. Hvor kom han fra?

Recommended Posts

Per Otto Egeberg Asak

Ifølge bygdeboka for Sørum bd. 2 side 645 skulle det være greitt å finne fram til hans foreldre i Kråkstad. Men ved nærmere undersøkelse viser det seg ikke å være greitt likevel.

Han kjøpte Vestre Merli år 1900, men bodde fremdeles i Oslo da folketellingen 1900 fant sted. Han står oppført som snekker og forsørger av sin familie i Heimdalsgata 26.

Men jeg finner ingen Olaf Martin Jakobsen som er født det året og de nærmeste naboårene i Kråkstad.

 

Det nærmeste jeg kommer hvis jeg leiter i Folketellingen 1875 at det bor en "Jakob Nielsen" på Fossen i Hakadal med en sønn Olaf f. 1863. Det er opplyst at barna er født i Ås i Follo. Jakob er født i Frogn og hans kona Olava Matea Bull er født i Kråkstad. Jakob Nilsen (Bjerke) kjøpte Pollen under Fåle i 1867 av sin svoger Nicolai Wilhelm Bull i 1867.

 

Det er altså mitt beste"funn" for å finne Oluf Martin Jakobsen Merli sine foreldre. Kan dette bekreftes eller avkreftes?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Per Otto Egeberg Asak

Takk Ann-Mary. Problemet er løst.

 

Jeg var nok litt feilinformert. Ved leiting må jeg ha oversett dette. Nå viser det seg at familien stammer fra Ski, som den gang lå inn under Kråkstad. Familien stammer fra de nordlige gårdene i gamle Ski sogn. Dere finner at mange av deres forfedre har bodd nord og øst for Narevannet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.