Gå til innhold
Arkivverket
AK Holshagen

Kirkebok for Lesja 1919-1924

Recommended Posts

AK Holshagen

Hei. Jeg er ikke i stand til å finne kirkebøker som inneholder hendelser mellom 1919 og 1924 (fødte og døpte i mitt tilfelle) for Lesja sokn i Lesja prestegjeld. Jeg kan ikke umiddelbart finne tilsvarende kilde på biblioteksøk heller?  Finnes ikke disse bøkene? Etter hva jeg kan se er det bare Lesjaskog sokn som har scannet bøker i denne perioden, og jeg kan ikke se at noen i Lesja sokn er innskrevet her. 

 

På forhånd takk for svar. 

AKH

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Arnfinn Kjelland

Så vidt eg hugsar frå mi tid som bygdebokforfattar var klokkarboka for dei åra gått tapt, dvs. ikkje innlevert Statsarkivet slik det skulle vore gjort når boka var utskrive. Vi fekk i alle fall høve til å sitje på prestekontoret og skrive av - under streng teieplikt - hendingane frå dei åra frå ministerialboka ("prestboka"), berre til bruk i bygdebokarbeidet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Hamar

Det vi har fått avlevert av kirke- og klokkerbøker fra Lesja er lagt ut på Digitalarkivet. Vi har dessverre ikke oversikt over hva som fortsatt befinner seg på kirkekontoret i Lesja, eller om noe eventuelt kan ha gått tapt.

Vi har imidlertid fødselsregister (også ført av soknepresten) for Lesja hovedsokn fra 1916 og fremover, som ennå ikke er skannet og lagt ut på Digitalarkivet. Om du ønsker oppslag i dette, kan du sende oss en epost.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AK Holshagen

Tusen takk for svar Kjelland og Statsarkivet :-) Da har jeg lært litt mer i dag også! 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.