Gå til innhold
Arkivverket

ETTERKOMMERE ETTER BORGHILG HERMINE PEDERSEN OG EKTEMANNEN KONRAD BJØRSHOL


Knut J. Buskum
 Del

Recommended Posts

Min farmor, Hilda Mathilde f. Pedersen, fra Oslo hadde ei søster som het Borghild Hermine, født 1887. Hun ble gift med Konrad Bjørshol. Sannsynligvis var han fra Møre. Borghild Hermine og Konrad fikk en sønn, Arnulf som ble gift med Naty Aasne fra Åmotsdal. Både Borghild Hermine og Konrad, samt Naty og Arnulf bodde i Oslo hvor Arnulf var "glassarkitekt" hos Christiania Glassmagasin. Han døde imidlertid i ung alder uten noen etterkommere og Naty flyttet på sine eldre dager tilbake til Flatdal i Telemark. Her tilbrakte jeg mye tid ved å hjelpe Naty.

 

 

Både faren Konrad og sønnen Arnulf var ivrige kunstmalere. Som slektning og "visergutt" for Naty fikk jeg en god del malerier som både far og sønn hadde malt. Blant disse var det et maleri av Borghild Hermine (min fars tante) som hennes ektemann Konrad Bjørshol hadde malt. Maleriet er ca 65 x 75 cm inkludert ramme.

 

Nå er saken den at det finnes kanskje noen nærmere slektninger enn meg etter Borghild og Konrad som kunne tenke seg å overta dette maleriet. I så fall, send meg en mail slik at vi etter dette kan avtale hvordan utveksling kan foretas.

 

kbuskum@online.no

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.