Gå til innhold
Arkivverket
Knut J. Buskum

ETTERKOMMERE ETTER BORGHILG HERMINE PEDERSEN OG EKTEMANNEN KONRAD BJØRSHOL

Recommended Posts

Knut J. Buskum

Min farmor, Hilda Mathilde f. Pedersen, fra Oslo hadde ei søster som het Borghild Hermine, født 1887. Hun ble gift med Konrad Bjørshol. Sannsynligvis var han fra Møre. Borghild Hermine og Konrad fikk en sønn, Arnulf som ble gift med Naty Aasne fra Åmotsdal. Både Borghild Hermine og Konrad, samt Naty og Arnulf bodde i Oslo hvor Arnulf var "glassarkitekt" hos Christiania Glassmagasin. Han døde imidlertid i ung alder uten noen etterkommere og Naty flyttet på sine eldre dager tilbake til Flatdal i Telemark. Her tilbrakte jeg mye tid ved å hjelpe Naty.

 

 

Både faren Konrad og sønnen Arnulf var ivrige kunstmalere. Som slektning og "visergutt" for Naty fikk jeg en god del malerier som både far og sønn hadde malt. Blant disse var det et maleri av Borghild Hermine (min fars tante) som hennes ektemann Konrad Bjørshol hadde malt. Maleriet er ca 65 x 75 cm inkludert ramme.

 

Nå er saken den at det finnes kanskje noen nærmere slektninger enn meg etter Borghild og Konrad som kunne tenke seg å overta dette maleriet. I så fall, send meg en mail slik at vi etter dette kan avtale hvordan utveksling kan foretas.

 

kbuskum@online.no

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.