Gå til innhold
Arkivverket

Clement Størkerson (g. Karen Jørgensdtr) på Hjartåker


Sandtorv
 Del

Recommended Posts

Jeg leter etter informasjon om Clement Størkerson. Jeg bor for tiden i utlandet, så jeg kan ikke sjekke i bygdebøker selv. Når jeg var i landet sist, hentet jeg ut følgende informasjon fra bygeboken om Fusa:

 

Jørgen n. på Hjartåker 1590 – 1623, åtte 2 p. Dtr Karen g. Clemet Størkerson På Hjartåker som åtte etter skøyte 1625 1 spann, 1 g.sk. frå Peder Olson Moberg i Os og Jon Asbjørnson på Storumi Os, g. Guro Hjertager.

            Barn: Størk og Ole. 

 

Jeg ser nå at flere på internett kobler denne Clement Størkerson, med en Klemet nevnt som bruker på Opsal fra 1563 til 1601. De stedene som gjør denne koblingen pleier da å føre opp Anna Clemetsdtr. Eikeland som datteren hans. På Dinslekt.no har noen også oppført en tredje sønn, Isak født 1610 i Opsal, død rundt 1658 på Mjånes, Strandvik.  

 

DInslekt.no opplyser også at den nevnte Jørgen skal være sønn av Asbjørn. Om Asbjørn har jeg notert følgende som står på gården Hjartåker:

 

Asbjørn b. I 1519 på Hjartåker. – Sjå brattebø-ætti. 

 

---- 

 

Dersom noen kan slå opp i bygdebøkene for Opsal eller Brattebø-ætti for å se om de nevnte koblingene kan sannsynliggjøres ut fra det som står der, ville jeg satt stor pris på det. Alle andre relevante opplysninger vil selvfølgelig også mottas med stor takk. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.